nieuwtjes van de rattery, de ratjes, de rittens en het reilen en zeilen hier....

woensdag 23 april 2008

'in de rats'....

Als het voorjaar intreed, dan beginnen de ratjes (net als in het najaar) altijd weer 'te sniffen'....

Een verkoudheid, virusjes...zieke diertjes en zorgen horen een beetje daarbij, maar maakt ons ongerust en zorgt voor onrustige nachten...
GELUKKIG is hier nog niet eerder een hevig virus/bacterie de rattery binnengedrongen zodat er echt dieren stierven, maar anderen (ratteries, opvang en anderen) hebben deze periode weer extra problemen.... dieren sterven....echt heel verdrietig.

Wij zitten met enkele sniffende ratjes, maar geen ernstige gevallen. De rittens maken het gelukkig prima, al leek het er in het weekend even op dat 3 van hen last had van een oogje. We waren er snel bij en na een paar dagen behandelen met oogzalf hadden we dát onder controle!

De dekkingen hebben we echter even 'uitgesteld' tot alle dieren weer fit zijn en er geen verkoudheid meer heerst (EN er geen grotere problemen zich voor doen!)

Het goede nieuws is dat we onze kleine Mini uit het vorige bericht er hélemaal bovenop gekregen hebben! Ze is inmiddels flink aan het groeien en rent druk door de kooi!! Ze klimt naar boven en achtervolgt haar moeder en broertjes en zusjes!

Ze eet zelf veel en goed....maar weegt nog steeds 'maar' 20 gram. twee weken terug was ze maar 6 gram, vorige week 11.....dus voor háár doen is ze aardig aangekomen.
In elk geval gaat ze met sprongen vóóruit en is er geen verslechtering.
Voorlopig zitten de dieren dus nog aan de extra vitaminen en dergelijke om ze sterk genoeg te houden. De rittens gaan pas over zo'n 1,5e week weg....(mits ze in orde zijn natuurlijk!)
groetjes,
Anous

1 opmerking:

De Rattery

Mijn foto
Een serieuze gezellige rattery in de omgeving van Haarlem en Amsterdam.