nieuwtjes van de rattery, de ratjes, de rittens en het reilen en zeilen hier....

maandag 13 april 2009

Goed nieuws!


We hebben goed nieuws! Raya is bevallen....er zijn 12 gezonde rittens geboren (geslachten nog niet bekend!) Meer info binnenkort op de site...welke dringend ge-update moet worden!

OOK is eindelijk de nieuwe kooi 'af' en ingericht! De ratjes zijn er ontzettend blij en druk mee....Er is wel wat strijd om WIE 'waar' mag zitten, maar de ruimte wordt optimaal benut!
De kooi is 2.05 breed en 2 mtr hoog! Hij is 60 diep....12 vaks en een grote opbergruimte eronder! Er zitten zoveel vernuftige snufjes in...ik ben er blij mee!

De onderste ruimte is voor de mannen...
De bovenste ruimte is verdeeld en met trappetjes en tussendeurtjes verbonden aan elkaar.



Ook zijn er enkele nieuwe bewoners bij InDeRats! We hebben 2e paasdag het russische blauwe mannetje Intan (links) en zijn zusje het russisch platinum dametje I-ster (hier rechts) opgehaald bij Sterre van Rattery Fairytales! Ze moeten nog even wennen voor ze in de groep mogen, maar het zijn makkelijke rustige schatjes... (dank Sterre!)

Ook is deze mooie golden himalayan bij InDeRats gekomen....We hópen dat hij in de groep past...Het is een mooie kerel uit Duitsland (oorspronkelijk engelse lijnen)
Hij zal ook even rustig moeten wennen....om vervolgens een plekje te verdienen in de grote groep.

Nu dus vol (on)geduld wachten op de kleintjes van Hula Hop....
We hopen dat er vanavond nog gezonde rittens geboren worden, maar in principe verwachten we ze rond de 14e pas.
Kawasaki is niet meer aangekomen, maar kán technische gezien wél drachtig zijn. We houden haar in de gaten en zullen haar blijven wegen. Ja-Mi kán niet meer drachtig zijn en is ook niet meer aangekomen. Zij zal volgende week samengevoegd worden met Dimo, tweede en gelijk laatste poging voor hém, anders zullen we een andere partner voor haar moeten zoeken....

Groetjes,

Anous

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De Rattery

Mijn foto
Een serieuze gezellige rattery in de omgeving van Haarlem en Amsterdam.