nieuwtjes van de rattery, de ratjes, de rittens en het reilen en zeilen hier....

maandag 6 april 2009

Lumpa bevallen...nu de rest nog ;o)


Lumpa heeft 12 kleintjes, we denken 5 mannen en 7 vrouwtjes.
Ze maken het goed en moeders is hartstikke lief.
Hiernaast een foto...er zullen er méér volgen de komende weken!

Ja-Mi is ons in de war aan het maken. Ze is toch weer iets gegroeid en totaal 55 gram aangekomen, wat op een beestje van de 350 gram toch véél is....

Ze kan tot vrijdag bevallen, dáárna is het technisch gezien onmogelijk....
Hula-Hop is goed gegroeid! van 330 gram naar 375 gram, dus dáár zit wat aan te komen...Ze zou 14 april ongeveer moeten bevallen.

Kawasaki is 'terug'....die zou evt. bij Djodie bevallen, maar doordat Ja-Mi misschien niet drachtig is vond ik het prettiger het nestje HIER geboren te laten worden....
Zij is ook goed gegroeid (bijna 30 gram) dus we hopen dat dat gelukt is! Ze zal OOK rond de 14e bevallen!

Raya en Fibula zitten 'extern' bij Margreet en Diana....
Raya was wat afgevallen maar komt toch weer aan....zij zal deze week moeten bevallen, net als Fibula, die BEHOORLIJK dik is!!

Spannende tijden dus!
Onze nieuwe kooi is in de maak, dáár hebben we ook véél zin in! Hij zou zaterdag al hier zijn, maar dát is niet gelukt.....we verwachten hem nu uiterlijk donderdag bij InDeRats. Aangezien de oude kooi al opgehaald is, liep het een beetje anders als verwacht en zitten onze diertjes allemaal in aparte kooien en kleinere hokken. We hebben zelfs wat moeten stapelen en kooien aan elkaar moeten bevestigen....maargoed, het IS te doen....en geduld is een schone zaak!


We hebben gisteren een lieve opvanger teruggekregen die alleen zat....Zijn maatje was vorige week gestorven en deze mensen wilden tijdelijk geen ratten erbij omdat ze midden in een verbouwing zitten... Begrijpelijk, maar jammer....
Ze kozen de beste oplossing voor Flint, en dat was een nieuwe maat/groep voor hem zoeken.

Hij kwam binnen en werd door verschillende mensen die op bezoek waren bewonderd om vervolgens (nog voor ik'm goed en wel had bekeken) in beslag genomen te worden door vriendin Judith en haar man René! Hij zit al in de mannengroep bij Judith en heeft daar blijkbaar GELIJK zijn draai gevonden!! (da's fijn toch?!)
Hij heeft dus gelijk een mooie plek!!

De komende weken worden dus weer 'druk'....flinke organisatie voor ons....en een hoop lieve leuke rittens hopen we!
We zullen iedereen met info en foto's op de hoogte houden. De informatie is hier te lezen, maar ook op de site zelf bij de aanwezige nestjes!
Anous

1 opmerking:

  1. Allemaal goed nieuws!! toppie!!! :D
    succes met de kooien enzo!

    Groetjes!
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen

De Rattery

Mijn foto
Een serieuze gezellige rattery in de omgeving van Haarlem en Amsterdam.