nieuwtjes van de rattery, de ratjes, de rittens en het reilen en zeilen hier....

zaterdag 31 januari 2009

wavy/gladharig?!


Gisteren vroeg één van jullie HOE ik nu al kon zien wat de verschillen in vacht zouden zijn....
Nou....


Ik laat het hier even zien.

<--De kleine hiernaast heeft een gladde snor (recht) wat normaal gesproken betekend dat ze ook glad haar krijgen. Ook de donkere randen om te oogjes zijn al te zien, dus dit ritten heeft een gladde vacht en donkere oogjes.


De kleine hiernaast heeft duidelijk een 'gekrulde' snor, de haartjes staan gebogen en niet 'recht' zoals bij een gladharig ratje. Ook deze heeft donkere ogen...of tenminste toch robijnrode. Hij heeft al een wat grijs/blauwe gloed. Zijn vacht wordt dus waarschijnlijk blauw-ig.


De satijn/langharige ratjes hebben vaak een snorretje waarbij de haartjes 'verschroeid' lijken . De snor is heel kort en ziet eruit als die van een rex.


We moeten de vachtjes even afwachten, maar op deze manier kunnen we met redelijke zekerheid zeggen 'wat het zal worden'.....

In de nestjes van Raisa en Jaya zal geen wavy of langharig/satijn zitten. In het nestje van Click echter weer wel. Wanneer ze klein zijn zien ze er uit als beertjes....

Click is een langhaar drager welke werd geboren met wavy/gekrulde vacht. Dit werd later vooral 'lang' en iets slag.
Hiernaast een foto van Click toen ze 4 weken oud was.

groetjes,
Anous

4 opmerkingen:

  1. Hee Anous!

    Wat ontzettend leuk, al die rittens.
    Heel schattig.

    We hebben een dochter van Click, die er precies zo uitziet. Heel lief, en, inderdaad, als een beertje.

    Fijn dat je ons alles op de hoogte houdt, en we zijn héél benieuwd naar de rittens die deze nestjes voortbrengen.

    Groetjes,
    Gert en Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is net of ze zo'n stijf gekruld, ouderwets permanentje hebben, vond ik toen bij de rittens van Karma. Heel schattig en als ze ouder worden (en meer 'slag' dan 'krul' krijgen) erg mooi.

    Cis en de Herbergratten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Anous,

    Wat een berg rittens en wat een schatje kleine Click!!
    Ik vraag me af hoe straks de verdeling van de rittens gaat. Is het zo dat de 1ste op de lijst eerst mogen kiezen uit alle aanwezige nestjes of gaat het anders?
    Groetjes Yvette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Click is net begonnen met de bevalling...maar nee, zo doen we het meestal niet. We hebben op de site neergezet hoe we de verdeling doen, maar zorgen er zelf voor dat iedereen 'verschillende' krijgt en niet alleen de eerste op de lijst de leuke 'vlekjes' of alle dumbo's krijgen. Zou betekenen dat wanneer je een beetje onderaan zou staan je twee (of meer) dezelfde zou krijgen en waarschijnlijk twee met rode oogjes omdat niet iedereen die wilt.

    Ze zijn allemaal lief, tam en uit gezonde lijnen en met veel liefde groot gebracht.
    Iedereen mag de 'voorkeuren' in de derde week ongeveer aangeven en n.a.v. dat overzichtje maken we een verdeling. Wanneer mensen daar niet blij mee zijn of er te veel problemen over maken kunnen we daar niks aan doen....

    In principe doen we dit al 5 jaar zo en gelukkig is het áltijd nog gelukt iedereen blij naar huis te sturen met lieve leuke rittens. ;o)

    Groetjes,
    Anous

    BeantwoordenVerwijderen

De Rattery

Mijn foto
Een serieuze gezellige rattery in de omgeving van Haarlem en Amsterdam.