nieuwtjes van de rattery, de ratjes, de rittens en het reilen en zeilen hier....

zaterdag 7 maart 2009

De eerste rittens opgehaald!

De afgelopen dagen zijn de eerste rittens opgehaald.

Een aantal blijft nog even hier om samen met een kleintje van Gill mee te gaan. Die zijn nog niet oud genoeg volgende week en kunnen pas vanaf de 21ste worden opgehaald.
Er gingen vandaag een hoop blije gezichten hier de deur uit....in elk geval.



De kleintjes van Gila BLIJVEN kleintjes, maar zijn zo bijdehand als wat...
De zwaarste rittens, met BIJNA 4 weken zijn de rittens van Jaya, die rond de 45 gram zitten (bizar...zó weinig....!! maargoed, dat was te verwachten met zo'n groot nestje en een kleine moeder) De allerkleinste is Gikki.....ik ruil haar om met 'Gimme' want ze is zo piep-klein het is nét een muisje. Het is wel een aanhalig schatje, maar weegt maar 26! gram. Ze is één van de drie achterblijvers, waarvan er ééntje stierf, maar de ándere achterblijver is niet achter gebleven en die kan ik niet meer vinden!! Dus zij blijft....ookal is ze waarschijnlijk sterk zat....hou ik háár liever hier!

Ze hebben allemaal hele mooie donkere kleuren, maar wat dát later wordt!? Golden?! geen idee...we houden het maar op siamees....en verder zien we wel...Het is een leuk en lief nestje. De rittens komen snel en zijn makkelijk te pakken. Ze doen NIET anders als eten in elk geval...Er staat pap, er hangt een extra flesje met kittenmelk, ze krijgen élke dag één of twee keer kittenmelk-brinta-pap twee sneeen bruin brood en ze hebben twee keer per dag zo'n grote bak voer.De volgende dag herhalen we dat ritueel...

Ook krijgen ze van dat HD voer (da's nu op) en ik heb nog van dat speciale voeding van de dierenarts (krijgen ze vanaf morgen)Als jullie nog tips hebben voor betere voeding dan hoor ik dat graag, maar voorlopig zijn ze wel fit en gezellig, maar groeien?! dát lijkt niet echt hard te gaan...!!

Groetjes,Anous

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De Rattery

Mijn foto
Een serieuze gezellige rattery in de omgeving van Haarlem en Amsterdam.